Hoe het klimaat van tropische gebieden te begrijpen

De tropen zijn een gebied van de wereld rond de evenaar waar de temperaturen koel en vochtig zijn en waar de lucht warm en droog is. Ze worden ook begrensd door een Venuskeerkring op het noordelijk halfrond met een horizontale as ten oosten van de Kreeftskeerkring op 23 graden noorderbreedte en ten westen van de Steenbokskeerkring op ongeveer 24 graden noorderbreedte. Op het zuidelijk halfrond zijn de tropen tropische breedtegraden waar de tropische stormen landinwaarts bewegen terwijl de passaatwinden in oostelijke richting over het tropisch regenwoud waaien. Boven de tropische oceanen is de lucht warm en vochtig en koud boven de diepe tropische wateren. Als je naar de tropische gebieden wilt reizen, is het het beste om het tropische weer te begrijpen en hoe de verschillende klimaten het reizen in de tropen beïnvloeden.

tropical

Als u geïnteresseerd bent in tropische reizen, moet u zich realiseren dat het tropische weer het klimaat in een tropisch gebied beïnvloedt, net zoals het klimaat op aarde dat doet. Reizen naar de tropische gebieden kan opwindend zijn, maar het is belangrijk om de geografie en het plaatselijke klimaat te begrijpen, zodat u de juiste kleding kunt kiezen voor het klimaat en het gebied van de tropen dat u bezoekt. Een nat seizoen in tropische gebieden is gewoonlijk van november tot februari, met gemiddeld zeventig dagen nat weer. Het regenseizoen valt gewoonlijk tussen april en september en gaat gepaard met een tropische storm eind augustus of begin september, waarbij de tropische stormen duren van eind augustus tot in oktober. Een nat of droog seizoen wordt gewoonlijk gescheiden door een tropische orkaan in juni, juli of augustus.

Er is een onderscheid tussen de noordelijke en zuidelijke meridianen en tussen het westelijk en het oostelijk halfrond. De meeste tropische landen hebben hun eigen unieke tropische klimaat en worden ook zo genoemd, bijvoorbeeld Panama met de droogste zomers en Midden-Amerika met de natste winters. Dit verschil in tropisch klimaat heeft een effect op de soorten kleding die mensen dragen. Hoewel de kledingkeuze in de tropische landen ingewikkelder wordt, zijn de verschillen tussen de poolstreken nog steeds vrij duidelijk en gemakkelijk te herkennen. Het verschil in breedtegraad heeft ook invloed op de hoeveelheid zonlicht die de drager ontvangt, en dat heeft weer invloed op de kledingkeuze.