Wat eten we tijdens onze vakantie op Curacao?

Ben je al eens op vakantie geweest in Curaçao? Overweeg je een Curacao vakantie? Curaçao biedt veel mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. Een prachtig land waar je de Christoffelberg kunt beklimmen. Je kunt de Willemstad verkennen. Wat dacht je van flamingo’s spotten of andere leuke vogels. Een Curacao vakantie biedt veel mogelijkheden qua activiteiten maar hoe zit het met het eten in Curaçao. Wil je meer weten over de hotspots voor eten in Curaçao. Lees dan verder! 

Bezoek El Grill & Mexicano op de Mambo Beach Boulevard

Tijdens je Curacao vakantie kun je naar Mambo Beach Boulevard. Je zult daar het gezellige restaurant El Grill & Mexicano vinden. Je hebt daar een prachtig uitzicht over het strand en de zee tijdens het eten. De El Grill & Mexicano is drukbezocht waardoor reserveren nodig is. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart. Je kunt terecht voor een stuk vlees, Mexicaanse gerechten maar ook voor vegetarische gerechten.

Spare ribs eten in Curaçao

Je mag bij een Curacao vakantie niet de spare ribs missen die serveert worden. De inwoners vinden het leuk om op zondag op het strand te gaan barbecueën. Spare ribs zijn populair en ook heel lekker in Curaçao. Veel restaurants hebben daarom ook spare ribs op hun menukaart staan. Een van de restaurants is Eetbar Op=OP ook wel Café de Tijd. 

Het restaurant heeft maar enkele gerechten waaruit je kunt kiezen. De spare ribs zijn het beste. Echter het restaurant heet niet voor niets de Eetbar op =op. De spare ribs kunnen snel verkocht zijn waardoor je deze niet meer kunt bestellen. Het is zeker de moeite waard wanneer je naar Curacao op vakantie bent. Het is ook een van de restaurants waar je nog kunt genieten van een tapbiertje.

Nemo biedt je uitzicht over de Caribische zee

Ben je een Sushi liefhebber en in Curacao? Je mag dan het restaurant Nemo niet missen. Je kunt er heerlijk sushi of wok gerechten eten tijdens je Curacao vakantie. Je hebt een mooi uitzicht over de Caribische zee. De koks in Nemo werken alleen met verse ingrediënten.  Naast de sushi en wok gerechten kun je nog genieten van andere gerechten. Er is genoeg keuze op de menukaart. Ze staan bekend om de voortreffelijke sushi.

Nemo biedt je uitzicht over de Caribische zee

Eetcafé Bijna Thuis in Curaçao

Bijna Thuis is een eetcafé in Curaçao waarbij je zou denken dat je in Nederland zit. Een typisch Nederlands Café zou je denken maar is het echter niet. De menukaart bij Bijna Thuis is ruim waaruit je kunt kiezen en het is een gezellig eetcafé met verrassend eten. Naast het eten kun je regelmatig genieten van livemuziek of karaokeavonden. 

Voetbal of Formule 1 kun je hier ook kijken. In eetcafé Bijna Thuis in Curaçao vind je veel Nederlanders. Je voelt je bijna thuis wanneer je hier op de Curacao vakantie naar toe gaat. Elke dag zul je hier een Nederlands dagmenu kunnen eten.

Tapas avonden bij Kome

Houd je van Tapas? Je mag dan niet het restaurant Kome missen in Curaçao. Het restaurant ligt in het Pietermaai district. Het woord Kome betekent eten in de Papiamentse taal. Kome biedt heerlijke tapas avonden aan die het proberen waard zijn. Natuurlijk heb je keuze uit meerdere gerechten. Het eten en de desserts zijn om te smullen bij Kome. Geniet van de wereldse kooktechnieken van Kome wanneer je Curaçao een bezoek brengt. 

Karakter, geen standaard restaurant in Curaçao

Karakter is geen restaurant die standaard is. Je kunt namelijk tijdens de Curacao vakantie overdag genieten van je ontbijt en lunch op het strand. Met uitzicht op het water kun je genieten van je eten. Een ontspannen stranddag met lounge stoelen en kussens. Voor het diner kun je genieten in het restaurant van het lekkere eten. De zonsondergang zul je zien op de achtergrond.  Bij Karakter zul je gemakkelijk een hele dag kunnen doorbrengen en genieten van een ontbijt, lunch en diner.

Geniet van Vlees of vis bij Fort Nassau

Fort Nassau ligt op een heuvel. Je hebt een schitterend uitzicht op Willemstad wanneer je hier gaat eten. Zodra de zon onder is krijg je een zee van lichtjes wat zorgt voor een spectaculair uitzicht. Op de menukaart vind je vlees en visgerechten. Fort Nassau heeft een historisch karakter uit de 18e eeuw. 

Het verfijnde Omundo met een kosmopolitische twist

Zoek je een plek in Curacao waar je ook kunt dansen? Je kunt bij Omundo niet alleen heerlijk eten maar ook dansen. Naast de uitgebreide menukaart die soms verandert kun je genieten van live entertainment. De service en hun standaarden zijn betrouwbaar. Naast het dineren kun je dansen en genieten van heerlijke wijnen en cocktails.

Lokaal eten in Curaçao

In Curaçao kun je ook genieten van lokale gerechten. Je zou naar de plekken kunnen gaan waar de locals altijd heen gaan. In Curaçao vind je bijvoorbeeld de foodtrucks. Haal gewoon een ontbijt, lunch of maaltijd bij een van de foodtrucks. Een bekend gerecht is de pastechi. Dit is een gebakken broodje van bladerdeeg met bijvoorbeeld kaas en tonijn. Je kunt ook kiezen voor rund of kip als je dat liever hebt in je broodje. In een foodtruck kun je ook genieten van andere lekkernijen zoals chips, snoep, gewone broodjes en zoveel meer…

Een andere plek om lokaal eten te proeven is de Plasa Bieu. De Plasa Bieu is een markthal in Curaçao. Hier komen de locals graag samen rond lunchtijd. Je kunt op deze plek genieten van Creoolse gerechten. Je kunt genieten van kip, visgerechten, stoofpotjes en allerlei soepen maar ook van exotische gerechten met ingrediënten die je nog niet kent. Je kunt ook vlees met frites krijgen in de Plasa Bieu.

In een huiselijke sfeer eten bij Equus

Equus kun je vinden op een ranch in Curaçao. Hier kun je genieten van barbecuespiezen. Je zou denken dat je bij een buurtbarbecue bent. Je kunt kiezen uit vlees of vis, maar ook uit vegetarisch. Je kunt het mixen waardoor je een heerlijke spies krijgt. Deze worden geserveerd met stokbrood en knoflooksaus.

Door Bianca