Een paar feiten over regenwoudplanten

Het regenwoud is een van de meest verbazingwekkende plaatsen op aarde, en als je er een wilt zien, moet je naar het regenwoud gaan. Regenwoudhuizen in Brazilië en Peru behoren tot de meest spectaculaire en unieke huizen op aarde. Regenwoudhuizen worden gebouwd met bomen in het achterhoofd, en de bomen en ander gebladerte worden zo dicht mogelijk bij de grond gekapt, zodat ze het huis zo lang mogelijk kunnen dragen zonder te rotten. De meeste regenwoud huizen worden gebouwd met een combinatie van hout en veenmos, met een combinatie van kokosnoten en andere bouwmaterialen.

regenwoud

Er zijn veel voordelen aan regenwoudplanten, en een van de belangrijkste voordelen is dat ze van nature resistent zijn tegen plagen en ziekten, wat ze zeer aantrekkelijk maakt voor mensen die willen wonen op plaatsen met veel plagen en ziekten. In het regenwoud zijn er door de weelderigheid van de vegetatie van nature minder roofdieren dan in andere delen van de wereld. En omdat er geen dieren of ander ongedierte zijn dat de regenwoudplanten opeet, hebben ze een langere levensduur dan de meeste planten, zelfs die welke inheems zijn in het gebied. Er is een reden waarom het regenwoud een zelfvoorzienend systeem wordt genoemd, omdat het geen tussenkomst van mens of dier nodig heeft om te groeien. Regenwoudplanten kunnen tientallen jaren of langer leven zonder hulp van mensen, in tegenstelling tot de meeste andere planten en bomen in hun natuurlijke omgeving.

Een aantal van de meest voorkomende planten die je in een regenwoud aantreft zijn palmen, dadelpalmen, acaciapalmen, manzanita, ylang-ylang, en dergelijke. Er zijn ook andere planten, waaronder groenblijvende bomen zoals den, ceder, spar, esdoorn, eik, hickory, en Aspen. Er zijn ook enkele interessante bomen zoals de treurboom, hickory en de fruitboom. Sommige van de regenwoud planten komen volledig ondergeschikt aan andere soorten planten als gevolg van de extreme temperaturen en vochtigheid die ze soms ervaren, die helpen om ze nog meer ongewoon.