Klimaat in Brazilië

Brazilië is een groot land in Zuid-Amerika, gelegen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Het land telt meer inwoners dan de Verenigde Staten en Canada samen. De laatste jaren is Brazilië een van de snelst groeiende landen in Zuid-Amerika en is het na Argentinië en Venezuela het drieëntwintigste grootste land van Zuid-Amerika geworden. Vandaag de dag is het een van de dichtstbevolkte steden ter wereld, waar meer dan veertien miljoen mensen wonen en die bijdraagt aan een snel groeiende regionale economie.

brazil

Het klimaat van brazilië varieert aanzienlijk in het hele land, waarbij de zuidkant van het land de meeste tropische regenval krijgt en het noordoosten de minste. Het regenseizoen in Brazilië duurt meestal van juni tot oktober, waarbij de kustgebieden een heel ander klimaat hebben dan de rest van het land. Het regenseizoen in Brazilië varieert aanzienlijk in het hele land. Het duurt meestal van juni tot oktober, waarbij de kustgebieden een heel ander klimaat hebben dan de rest van het land. In het Amazonegebied, dat in het zuiden van het land ligt en een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid is, kan de temperatuur oplopen tot veertig graden Celsius (100 graden Fahrenheit). In de rest van het land heerst een gematigd klimaat, met temperaturen tussen twintig en dertig graden Celsius (afhankelijk van de hoogte) en neerslag tussen zes en tien centimeter (het gemiddelde is ongeveer zeven centimeter).

In het noordoosten van het land, waar de twee schiereilanden samenkomen, heerst een tropisch klimaat met hete zomers en koude winters. In het zuidwesten worden de omstandigheden dor en valt er geen regen. Het westelijke deel van het land is tropisch met in het noorden geen neerslag en vochtigheid, terwijl in het noordoosten vochtige tropische regenwouden worden aangetroffen. In het noordoosten komen de twee schiereilanden samen en heerst een overgangsklimaat, met weinig neerslag en zachte zomers.