Wie betaalt voor de date?

Wie betaalt voor de date?

0 804

Wie betaalt voor de date?

Vroeger was het een ongeschreven regel dat een man altijd betaalde voor een date. Maar in de huidige, meer geëmancipeerde wereld  is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Vrouwen en mannen zijn gelijk, en moeten dus evenveel betalen. Vooral als beiden werken. Als het zo is dat de man een vrouw mee uit neemt die zelf nog geen werk heeft of omgekeerd, dan betaalt degene die werkt. Hoe zit het dan met de eerste paar dates?

Maand 1 en 2

Als jullie pas beginnen te daten, is het belangrijk dat de man betaalt. Dit heeft veelal te maken met zijn ego. De eerste twee maanden kan de man tonen dat hij betrouwbaar is en in staat is om de rekeningen te betalen. Hij laat ook zien dat hij de regels van het daten beheerst. In het begin van een relatie is het meestal de man die de vrouw uitnodigt, dus eigenlijk is het zijn plicht de rekeningen te betalen.

Als de vrouw de man uitnodigt, is het haar beurt om te betalen. Als man moet je haar dat ook laten doen. Het is een teken van respect voor haar om haar date te zijn. Als de vrouw de eerste twee maanden geen aanstalten maakt om te betalen, is ze dat waarschijnlijk nooit van plan. Ze zou tenminste kunnen voorstellen om de drankjes te betalen.

De eerste date blijft echter wel het belangrijkste. Als man dan weigeren te betalen, zal heel slecht overkomen. Een echte gentleman betaalt altijd voor de eerste date.

Na drie maanden

Na drie maanden kun je meestal al spreken van een echte relatie. Op dit punt zou de vrouw ook al eens de rekening mogen betalen, indien je dan al samen woont. Misschien kun je wel de verhouding 3/1 toepassen. Voor drie dates die de man betaalt, moet de vrouw een date betalen. Of waarom niet ieder evenveel dates betalen, als jullie er beiden mee akkoord gaan? Daarom is communicatie erg belangrijk. Je moet zo vrij met elkaar leven dat je durft te praten over dit soort zaken. Veelal vergeten mensen over de kosten van een date. In de film zie je nooit dat er zelfs betaald wordt. Was het leven maar als een film. Daten en weglopen.

Hoe dan ook, je hoeft niet zo nauwkeurig bij te houden wie wat betaalt, want dat komt de romantiek ook niet ten goede. Stel je flexibel op.

Echter, als de vrouw na drie maanden weigert te betalen, ga dan nadat je de rekening hebt gevraagd even naar het toilet of geef haar al lachend de hint dat het ‘haar beurt’ is. Als ze dan nog niet wilt betalen, moet je je misschien wel eens afvragen of dit de juiste relatie voor je is. Zulke vrouwen zijn meestal alleen uit op al je kostbare gelden. Probeer echter niet zoiets uit te halen dat je plotseling het restaurant verlaat, want het kan ook zijn dat zij geen cent op zak heeft in de hoop dat jij alles betaalt. Slimme vrouwtje daar!

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply